Köpvillkor

 

Kontakt

Andvänd alltid vår mail (kundtjanst@arbetsbelysning.nu) eller vårt kontaktformulär för frågor om pågående order, levererad order, teknisk support osv. 

 

Säljavtal

När du anger personlig kontaktinformation och klickar på "Beställ nu"-knappen på bekräftelsesidan, så räknas köpet som bindande. Du kommer att ta emot en bekräftelse på köpet omedelbart efter det att beställningsprocessen är fullgjord. Säljavtalet är giltigt när köpbekräftelsen har skickats. Om du inte mottar någon bekräftelse eller mottar beställda varor inom fyra (4) veckor, så är du inte längre bunden av köpet.

Alla varor tillhör Arbetsbelysning.nu tills full likvid erlagts.

Alla nedan angivna priser visas exkl. Svensk moms (25%

 

Order Sverige

Fraktkostnad:

DHL = 100 SEK det finns två alternativ på Dhl. Service Point och Paket.

Service Point används av privat personer och företag och hämtas på ombud.

Paket av företag som alltid är på plats på sin adress.

 

Betalning

Faktura :

Möjlig till företag och enskilda firmor. Privatpersoner efter särskild överenskommelse via mail eller telefon: Eventuell kreditprövning göres, vid ej godkänd kredit skickas godset som postförskott eller om faktura är vald av privatperson som ej gjort särskild överenskommelse.

Postförskottsbetalning

Privatpersoner och då hämtar och betalar du beställningen hos ditt lokala paketombud.

Avgift för outlöst paket

Om köparen ej löser ut ett beställt paket debiteras köparen 8% av beställningens totalvärde inklusive moms och frakt, dock minst 200:-, i administrations-, frakt- och hanteringskostnader (300:- för DHL Efterkrav). Vid utebliven betalning överlämnas ärendet till inkasso, lagstadgad dröjsmålsränta tillkommer.

Idella föreningar betalar mot förskott eller efterkrav.

 

Order till Norge, Danmark, Finland, Åland, Tyskland 

Vid order utanför Sverige så används betalningsalternativet Förskottsbetalning.  När order är lagd så mailas en faktura från oss inom kort, betala mot den. När betalning är mottagen så skickas godset. Om betalning uteblir så makuleras ordern efter 14 dagar.

Fraktkostnad:

Danmark, Finland, Åland, Tyskland = Verklig fraktkostnad debiteras

Norge = Verklig fraktkostnad debiteras

Paket går att avhämtas på vårt lager och då utgår inga extra kostnader men detta måste avtalas med säljare.

Alla leveranser utanför Sverige förskottsbetalning enligt ovan.

 

Returer

 

Du som är privatperson har 14 dagars ångerrätt/bytesrätt när du handlar online. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket.

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.

Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, Kontakta oss via kontakt formulär eller kundtjanst@arbetsbelysning.nu. Vi kommer maila en fraktsedel till dig som du själv skriver ut för att sedan lämna in paketet på närmaste Dhl serviceställe. Din order krediteras efter att vi mottagit och godkänt din reur, fraktkostnad dras från ordern, om Klarna är valt betalsätt meddela klarna att ni tänkt göra retur så pausas er order hos dem.

 

Fraktskador

Undersök din vara direkt när du tar emot den och säkerställ att varan fungerar tillfredställande. Om du upptäcker en skada på kartongen/varan kan du be transportören att ta tillbaka varan direkt. Synlig fraktskada skall anmälas direkt till transportören vid mottagandet eller uthämtning av varan. Dold fraktskada skall anmälas till oss inom 1-3dagar. Det är viktigt att du behåller allt emballage.

Felexpedierad vara

Om du har fått en felexpedierad vara bör du inom skälig tid kontakta oss. Om en vara är felexpedierad står vi för returfrakten.

Tänk på att produkt ska returneras i väsentligt oförändrat skick. Vi vill helst att den förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och med eventuella tillbehör. Kvitto eller faktura ska också medsändas. Även varor som följer på köpet ska självklart också returneras. Mindre varor levereras ofta med ytteremballage som skyddar original/produktförpackning. Vid eventuell retur bör då detta ytteremballage eller likvärdigt emballage användas. För att underlätta hanteringen ser vi gärna att du använder en blankett innan du skickar varan i retur till oss. Då hjälper vi dig att skicka varan till rätt plats och att du får en säker återbetalning. 

 

BILDER från  vår Webshop

De bilder som finns i vår webshop är arbetsbelysning.nu´s egendom och finner vi någon som andvänder dessa utan vår vetskap så kommer vi fakturera enl  BLF prislista och be er ta bort bilden.

 

Avtalad Rabattkod

Ibland kan det finnas en överenskommelse mellan oss och kund om en viss rabatt mot att kunden tex tar bilder eller film på objektet. Om denna överenskommelse inte är uppfylld inom 30dagar så kommer vi att fakturera det rabaterade beloppet eftersom att avtalet inte är uppfyllt.

 

 

Integritetspolicy

 

Arbetsbelysning.nu värnar om våra kunders personliga integritet och strävar efter att alltid skydda kundernas personuppgifter på bästa sätt. Arbetsbelysning.nu behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen, GDPR. Denna policy hjälper dig som kund att förstå vilken slags information som Arbetsbelysning.nu samlar in, vad den används till och hur vi på annat sätt behandlar din information samt vilka rättigheter du har. Arbetsbelysning.nu är personuppgiftsansvarig, kontaktinformation framgår nedan.

 

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Personuppgifter behandlas av Arbetsbelysning.nu för att kunna uppfylla våra åtaganden gentemot dig som kund och för att kunna fullgöra våra förpliktelser enligt lag. De personuppgifter som vi behandlar är de uppgifter som du som kund har lämnat till oss i samband med att du blir registrerad som kund, dvs företagsnamn, organisationsnummer/personnummer, adress, telefonnummer, e-post och kontaktperson.

Vad används personuppgifterna till? Vilken är den legala grunden för behandlingen? Hur länge sparas personuppgifterna?

  1. För att hantera offerter, beställningar, köp och returer/reklamationer
  2. För att hantera och ombesörja leverans av beställda produkter
  3. För att hantera fakturering, returer/reklamationer och administration
  4. För att hantera kontantorder i våra butiker
  5. För att marknadsföra våra produkter med hjälp av kataloger, kundtidningar, kampanjer och erbjudanden. Kommunikationskanalerna är post, e-post och sms. Personuppgifter kan också användas för utskick i samband med aktiviteter i våra butiker
  6. För att kunna göra uppföljning, kundanalyser och ta fram statistik
  7. För att kunna administrera kundlogin till vår webshop
  8. För annan kommunikation via vår kundsupport, tex för att besvara frågor, avhjälpa fel, hantera reklamationer och ge leveransinformation
  9. För att kunna genomföra kundundersökningar

Legal grund för hanteringen: Arbetsbelysning.nu hanterar personuppgifterna med stöd av rättslig grund/fullgörande av avtal när vi hantera order, tillhandahåller beställda produkter, kontakt via kundsupporten, kundlogin till webshopen och analyser. Rättsligt krav för hantering av fakturering och kontantnotor. Med stöd av berättigat intresse hanterar vi personuppgifter för direktmarknadsföring av de produkter som vi tror ni kan vara intresserade av. Med stöd av berättigat intresse genomför vi kundundersökningar för att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster.

Lagringstid: Personuppgifterna registreras i vårt kundregister och sparas så länge du är kund hos oss. I vissa fall kan uppgifterna sparas längre tid på grund av lagstiftning som vi måste uppfylla.

 

Till vem lämnar vi ut dina personuppgifter?

Arbetsbelysning.nu kan komma att lämna ut dina personuppgifter till leverantörer som tillhandahåller IT-tjänster, distributions- och speditionstjänster, kommunikationstjänster m.fl.

Ur dataskyddshänseende kallas leverantörer som behandlar personuppgifter för Arbetsbelysning.nu räkning för personuppgiftsbiträden. Avtal skrivs med dem för att säkerställa att de hanterar personuppgifterna enligt lagen och enligt våra krav. Vi ställer samma krav på säkerhet på våra samarbetspartners som om vi själva behandlat uppgifterna.

 

Några av våra leverantörer som behandlar personuppgifter har delar av sin verksamhet i länder utanför EU/EES området (så kallade ”tredje land”). Vi kommer alltid att vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att din information ska hanteras i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.

 

I förekommande fall delar vi personuppgifter med mottagare som agerar självständigt i förhållande till de tjänster som vi tillhandahåller, det kan gälla myndigheter (ex polis, skatteverket), räddningstjänst och domstolar.

 

 

 

 

Dina rättigheter

Rätt att veta vilka uppgifter vi behandlar om dig

Du har rätt att få registerutdrag med information om vilka personuppgifter om dig som kund som vi har registrerat. Begäran om sådant utdrag ska göras skriftligt och vara undertecknad av dig, bifoga även en kopia av id-handling av ägare eller person i ledande befattning på företaget. Därmed vet vi att det är en behörig person som önskar detta utdrag. Begäran skickar du till adressen nedan, märk kuvertet "Registerutdrag personuppgifter".

 

Rätt att får data rättad eller raderad

Arbetsbelysning.nu ansvarar för att de personuppgifter som vi behandlar är korrekta och uppdaterade. du rätt att begära att detta rättas eller kompletteras. Du har rätt att under vissa omständigheter få dina uppgifter raderade. Om Arbetsbelysning.nu behöver informationen för att kunna fullfölja ett avtal med dig eller om det finns lagkrav på att vi ska behålla personuppgifterna kan vi däremot inte radera dem.

 

Rätt att invända mot behandling som stödjer sig på berättigat intresse 

Arbetsbelysning.nu behandlar personuppgifter för direktmarknadsföring vilket stödjer sig på berättigat intresse. Du har du rätt att när som helst invända mot behandling av personuppgifter om dig för sådan marknadsföring.

 

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att kräva att personuppgifter flyttas från Arbetsbelysning.nu till ett annat företag, myndighet eller organisation. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss.

Om du skulle anse att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen ber vi dig kontakta oss, se kontaktuppgifter nedan.

Avböja elektronisk direktmarknadsföring

Arbetsbelysning.nu kan komma att använda din e-postadress och/eller mobilnummer för direktmarknadsföring. Om du inte önskar direktmarknadsföring via dessa kanaler är du välkommen att begära att framtida utskick stoppas. Följ i sådana fall den länk som finns längst ned i utskicket så vi kan införa en reklamspärr för den kommunikationskanalen.

 

Cookies

En cookie är en liten textfil som skickas från en webbplats till din webbläsare. Cookien kan inte identifiera dig personligen utan endast den webbläsare som finns installerad på din enhet och som du använder vid besöket på den aktuella webbsidan. Svensk lag (lagen om elektronisk kommunikation, 2003:389) kräver att vi informerar om vilka cookies som används samt deras syfte.

Det finns två sorters cookies, den ena typen kallas temporär cookie (session cookie) och den andra kallas permanent cookie. En temporär cookie skickas till din enhet för att webbsidorna ska fungera korrekt under ditt besök. Denna typ av cookie lagras inte på din enhet, utan försvinner när du stänger din webbläsare. En permanent cookie lagras däremot på din enhet och gör till exempel så att en webbsida kan känna igen din enhets IP-adress och därmed din webbläsare nästa gång du loggar in. Arbetsbelysning.nu använder sig av båda dessa cookies på vår webbplats.

 

Branschstandard angiven data

Då större delar av branschen anger ljusstyrka och strömförbrukning i brutto värden har vi valt att ange data på samma sätt då det annars kan upplevas förvirrande. Tex kan data vara angiven 60w men verklig förbrukning är 50w alternativ lumen är angivet 7200 som brutto och 6000 verkliga. Då tillverkaren anger båda värdena så skrivs de ut på separata rader.

 

Pris

Om priset är uppenbarligt fel så har vi rätt att avbryta ordern eller ändra priset.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: